Ny medlem

Ny medlem

 

Välkommen till BRF Paradiset i Partille

 


Känn dig varmt välkommen till BRF Paradiset i Partille! Hoppas att du kommer att trivas i området, i lägenheten och med oss. Som nyinflyttad finns det säkert saker du undrar över. Förhoppningsvis kan det här brevet ge dig lite information.

 

För felanmälan ringer ni SBC 0771-722 722 vardagar mellan 07-21. Skulle något akut hända utanför deras öppettider så ringer till ni Lås in Väst som har vår jour, telefon 031- 80 24 24

 

 För att vi alla ska ha ett så trivsamt boende som möjligt följer här några punkter som kan vara bra att tänka på:

 

- Du får måla, tapetsera samt utföra mindre ombyggnader och reparationer av lägenheten. Du bestämmer själv vad som behöver göras i lägenheten. Men tänk på att om du gör förändringar i bärande konstruktioner, ändrar befintliga ledningar för avlopp, värme eller vatten så ska du söka styrelsens tillstånd. Även uppsättning av markiser eller annat som fästs i fasaden kräver styrelsens tillstånd.

 

Om det ska göras stora arbeten som tar lång tid och låter mycket kan det vara bra att säga till de närmsta grannarna, eller sätta upp en lapp/skicka ut ett litet brev. Behöver vattnet stängas av ska styrelsen informeras några dagar i förväg så vi hinner lappa i trapphusen.

 

- Det är strängeligen förbjudet att ställa av möbler, vitvaror och annat skräp i soprummet. Det är endast till för hushållssopor. En återvinningsstation finns tvärs över vägen, och behöver du kasta större saker hänvisar vi till återvinningscentralen i Öjersjö. Kontakta kommunen för att motta ditt återvinningskort.

- Spisfläkten i lägenheten är även lägenhetens egna värmeåtervinningssystem samt hela ventilationen. Service av fläkten står du själv för, filter finns att hämta gratis hos styrelsen. Dessa filter (två st) bör bytas med minst tre månaders mellanrum beroende på hur ofta spisen används.  Man kan även leja bort rengöring samt service och detta kan du förslagsvis beställa hos Pro-vent  tel: 031-382 45 00.

 

- Rökning är självklart inte tillåten på allmänna utrymmen i våra hus och du får heller inte kasta fimpar från fönster eller balkong.

 

- Hund- och kattägare är varmt välkomna, vi är flera hussar och mattar som bor här redan. Men rastning av husdjur är förbjuden på innergården för allas trevnad.

 

På vår fina gård har vi en grill som alla får använda, men tänk på att göra rent gallret samt ta bort grillkol när det svalnat. Biltrafiken på innergården ska undvikas i möjligaste mån och användas endast för in- och utlastning, som exempelvis vid flyttning. Detta gäller även om du har anlitat hantverkare eller liknande. Kontakta styrelsen om du behöver komma in på innergården med bil så tar vi bort stolparna, tänk på att det är många barn som leker på gården, så kör med stor försiktighet.

 

Genom ditt medlemskap i vår förening har du tillgång till vårt grundutbud av TV-kanaler. Gå in på http://portalen.openuniverse.se , välj Västra Götaland –> postnummer 433 31 -> gatuadressen. Därefter får man upp möjliga alternativ för TV, bredband och telefoni. Vi har 14 stycken analoga TV kanaler i grundutbudet som du når via antennuttaget, dessa ingår i medlemsavgiften. Önskas det fler går det att köpa samt eventuell digitalbox från www.sappa.se eller telefonnummer 077-444 47 44.

 

Vi har två stycken gemensamma städdagar om året, en på våren och en på hösten, alla medlemmar är välkomna att hjälpa till och det brukar vara bra uppslutning på dessa dagar. Även om man inte kan vara så aktiv på städdagen är man varmt välkommen att komma ut och umgås och äta Särskild information om detta kommer ut i god tid innan.

 

Oss i styrelsen når du på vår mail; styrelsen@brfparadisetipartille.se

 

Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg i fastigheternas gemensamma försäkring så du som bostadsrättshavare behöver inte teckna någon egen sådan.

 

Lycka till med ditt nya boende!

/Styrelsen för BRF Paradiset i Partille